Effektiv värvar ytterligare en toppspelare – Johan Lassing

Bild på Johan Lassing

Då är det dags att presentera vår andra nya medlem som tar plats i vår styrelse: Johan Lassing!
Självklart har vi passat på att ställa lite frågor till Johan med.

Snabbinfo om Johan:
Johan är född i Borås och uppvuxen i Fristad. Har läst på Teknis och sen på Chalmers i 10 år, där han disputerade 2005 i ämnet kommunikationssystem. 2001 så startade han Qamcom tillsammans med Jonas Sandberg, också boråsare, som är ett specialistbolag inom tillämpad teknik, vilket innebär att de använder avancerad teknik för att applicera denna på relevanta industriproblem. Dom är lite mer än 300 personer i företaget och har kunder över hela världen. Johan är gift med Hanna som är VD för Kanico som äger Simonsland och de har två döttrar, Klara och Stina. Han spelar en del musik på fritiden och slår även Mathias i paddel med jämna mellanrum.

Hej Johan! Varmt välkommen till oss på Effektiv och vårt lag!
Hur ser din erfarenhet ut när det gäller styrelsearbete?
Jag arbetar aktivt i två externa (bolag som jag själv inte är delägare i) styrelser: Blåkläder och Centiro. Förutom detta så är jag engagerad i många styrelser, men det är i bolag som ingår i Qamcom Group som är bolaget som jag till vardags arbetar i.

Vad fick dig att välja Effektiv?
Effektiv är ett medarbetarfokuserat bolag med en intressant profil i sin positionering. Mattias har intressanta idéer och jag vill gärna vara med och vara ett bollplank i utvecklandet av bolaget.

Vad kan du bidra med som styrelseledamot hos oss?
Jag har stor erfarenhet av att utveckla ledarledda bolag och har själv arbetat mycket med styrmodeller och organisationer där medarbetarna är den största tillgången. Den erfarenheten tror jag kan vara nyttig i sammanhanget.

Hur ser du på Effektivs framtid?
Den intressanta frågan är hur digitaliseringen kommer att påverka hur mänskligt arbete planeras och genomförs. Här tror jag inte att vi sett den slutliga lösningen ännu och med Effektivs position i marknaden så tror jag att Effektiv har stora möjligheter att ytterligare förstärka sin plats.

Vi är ett värderingsstyrt och personligt bolag med lagandan i centrum, hur matchar det dina värderingar? Och, vad betyder laganda för dig?
Man kan åstadkomma en hel del på egen hand, men om man ska göra något riktigt bra så måste man vara flera. Och när man är flera så måste man vara bra på att skapa laganda och fungerande gruppdynamik. Då kan det verkligen hända något. Det har jag själv upplevt; både från den positiva sidan, magin i ett väl fungerande lag men också vad som händer när den inte finns på plats. Idén om att åstadkomma positiv påverkan tillsammans ligger väldigt nära mina egna kärnvärderingar.

På tal om att vi är ett personligt bolag, vill du berätta någon kuriosa om dig själv? Något vi inte vet om dig?
Jag har spelat fotboll större delen av mitt liv och idrottat mycket. Jag kom etta i min åldersklass på SM i gång när jag var 13 år och därför brukar jag säga att jag varit svensk mästare i gång. Det brukar inte ge några pluspoäng, men som kuriosa måste det kvalificera.

Som avslutning; Vad har du för sommarplaner?
Sommaren brukar även i vanliga fall spenderas i Bohuslän och i Varberg och så blir det i år också. Vi har varit och cyklat i Sälen, vilket var en ny och väldigt positiv upplevelse. Mindre umgänge med barnens mor- och farföräldrar pga covid, så det blir lite annorlunda än en vanlig sommar såklart.

Tack så mycket för denna intervjun Johan, och vi ser fram emot att snart kicka igång hösten tillsammans!