En summering av säsongen 2018

Året 2018 har varit ett händelserikt år för Effektiv!
Många spännande och roliga händelser har skett under året, men naturligtvis har vi också fått kämpa. Året började med en utmaning, när en av våra kunder hamnade under rekonstruktion. Det kostade oss mycket pengar men laget kämpade hårt för att komma tillbaka från ett underläge och kom in i matchen igen, vi låg under med 3-0. Idag har den kunden jobbat sig tillbaka och vårt samarbete är som i 87:e matchminuten på en match, när man sliter för varandra för att vinna matchen ihop.

Året fortsatte med VM. Då vårt bolag har en historia inom idrott och lagsport så ville vi inför fotbolls-VM i Ryssland försöka få till en föreläsning med Janne Andersson, Sveriges förbundskapten i fotboll för herrar. Han ställde upp och gjorde den enda frukostföreläsningen före VM för just oss, lilla Effektiv, stort tack Janne för din inspiration om ledarskap.

Inför detta evenemang bestämde vi oss för att skänka hela summan vi fick in till Garissa och Carl-Axel & Monika Ekmans stiftelse och samlade därigenom ihop närmare 50.000:- den dagen, magiskt! Och vilket fotbolls-VM det blev för Sverige! Vi var med och sponsrade Hells Burgers och Restaurang Smaks satsning på Hötorget i Borås, där det var storbildsskärm under hela VM.
Visst minns man detta med ett leende?

Vad har mer hänt under året för oss på Effektiv?
Vi har låtit 157 inhyrda medarbetare få anställning hos våra kunder under 2018. Vi har gjort 193 rena rekryteringsprocesser där IT-delen stått för 35%

Därtill fyra VD-rekryteringar. Vi har växt internt på kontoret i Borås med nya forwards och är nu 25 stycken samt att det tillkommer tre till som börjar i januari.
I Göteborg har vi också utökat laget och är nu sex stycken på vårt nya kontor i Gårda, som vi invigde i juni. Inte nog med det, vi har valt att utöka spelplanen och finns nu även i Halmstad, Varberg och Ulricehamn!
På kontoret i Halmstad har vi en delägare i en gammal vänsterback som heter Per ”Texas” Johansson med ett facit på ca 250 allsvenska matcher på kontot. Texas har två kollegor på kontoret i Halmstad, som startades den 1 oktober, där en av dom är bolagets andra Premier League-spelare. Effektiv finns sedan november i Varberg/Falkenberg, där med ett delägande av Johannes Forsberg som driver verksamheten ihop med en kollega och snart ytterligare en på ingång.

Vi har flyttat kontoret i Borås med en bredsida på 10 meter till lite större yta så vi alla får plats. För att fira detta, bjöd vi in våra kunder till en invigning, där vi var ca 180 personer som bland annat fick uppleva ett framträdande av Albin Lee Meldau. Helt fantastiskt var det. Albin fick min matchtröja från 2006 då jag blev Svensk Mästare med IF Elfsborg och han valde att uppträda i den.

Vi hade även en lyckad julfest för våra konsulter, våra hjältar ute på företagen. Vid detta evenemang blev vi ca 140 personer och vi firade med FIFA och pingis på kontoret för att sedan gå ut och äta. Kvällen avslutades med att vi fick ett uppträdande av vår egen Boråsare Hamza som rappade loss. Grymt!

Det är ofta klassiskt att säga som f.d. elitidrottsman att vi älskar att ge/betala tillbaka. Men för Effektiv är det ren fakta. Utan det lokala engagemanget från så många människor lokalt och dom orterna vi befinner oss på, hade förmodligen vi inte lyckats så väl på planen som utanför. Så för oss är det verkligen att betala tillbaka. Jag minns än idag hur jag som liten kille i Sexdrega/Aplareds IF stolt sprang omkring med Axelssons Bygg AB på tröjan, det lokala byggbolaget från Aplared. Sponsring för oss på Effektiv är att kunna hjälpa och stötta lokala föreningar med i första hand ekonomi, så att dom aktiva kan få bra förutsättningar för att utföra sin sport på bästa möjliga sätt. Jag har varit nere i Garissa och spelat fotboll på en sandåker så jag har testat på andra förutsättningar och det är inte alltid lätt. Därför sponsrar vi även det lokala laget nere i Garissa, bland annat med kläder, bollar och skor.

Vi har under året sponsrat såväl småklubbar som elitverksamhet:
Team Rynkeby, Ulricehamns IFK, Borås Basket, Äspereds IF, Varbergs Handbollsklubb, Bergdalens IK, Borås GIF Skidor, IFK Göteborg, Brämhults IK, Kipara Golf Charity, Kretsloppet i Borås, GAIS, Fristads Innebandy, Sandared/Sjömarkens IF, Borås Fältrittklubb, Destination Gymnasiet, IF Elfsborg, Borås GIF Fotboll, Örgryte IS, Ulricehamns Handbollsklubb, Halmstad BK Futsal, Limmareds IF, Onyx Sportcenter, Warbergs IC, BAIK Futsal, Sävehof Handboll, Borås HK, Byttorps IF, Borås Bandy, Kronängs IF, Norrby IF, Business & Sports Club, Borås HC, Uport i Ulricehamn, Halmstad BK, Borås Golfklubb, Gånghester/Målsryds IF, Mariedals IK, Ekhagen Live, Actionrun, Borås IBF

Kombinationen av alla delar ovanför är kanske det som gör att vi 2018 växer vidare med ytterligare 53% i omsättningsökning från föregående år.

Förra året skrev jag om valet och hur viktigt det är att hålla sin linje med det som man tror på för att nå bästa resultat. Det har ju visat sig att om man inte följer sin plan eller medspelarna i sin närhet så blir det svårt att vinna matcherna tillsammans. Just därför är det viktigt att man jobbar i lag tillsammans för att nå bästa resultat. Effektiv fortsätter att jobba stenhårt för att hitta nya kunder, men även att ta väl hand om dom vi har för att vidareutveckla våra samarbeten. Ju tätare vi tränar inför matcherna tillsammans med våra kunder, desto större chans blir det till en seger och att alla blir vinnare!

 

Mathias Svensson, VD