Säsongen 2020

Man gick in med en ödmjuk sida inför året, då 2019 avslutats på ett fint sätt. Vi hade förberett oss väldigt bra med en försäsong där vi värvat in nya stjärnor till bolaget. En vänsterback blev klar för Halmstadkontoret och en strategisk central mittfältare knöts upp i Göteborgsregionen. Men med erfarna spelare så finns det oftast längre kontraktstid vilket gör att det tar lite tid innan dom kan komma till oss. Jönne i Halmstad började 1 januari och Joakim i Götet anslöt den 1 april.

Den 17 januari fick jag ett samtal från Karriärföretagen som informerade mig om att vi blivit utsedda till ett av Sveriges Karriärföretag 2020. Karriärföretagen granskar Sveriges ledande företag för att finna de arbetsgivare som kan erbjuda de bästa karriär- och utvecklingsmöjligheterna för unga talanger. Deras lista över Sveriges 100 främsta arbetsgivare kommer ut en gång per år. Denna utmärkelse gjorde oss stolta som tusan. Senare under året visade det sig att vi hade rankats av studenter runt om i Sverige som nr 2 efter Samsung. Fantastiskt säger min näringslivsådra. Men sett utifrån min idrottsliga ådra så är vi ”endast” tvåa, något som gör att jag inser att vi måste bli bättre. Detta innebär inget missnöje utan mer likt när vi spelade 0-0 mot Manchester United borta eller när vi förlorade mot Southampton. Då kunde man vara nöjd med själva prestationen, men resultatet var ett nederlag.

Något som också gjort oss glada under året var när vi fick reda på att vi har blivit nominerade till Årets Nykomling 2021 av Universum Awards inom employer branding. Varje år samlar Universum Sveriges HR-elit för att dela ut utmärkelser till arbetsgivare och andra tongivande personer som inspirerat, engagerat och bidragit lite extra till sina arbetsplatser. Vi är otroligt glada och tacksamma för denna nominering.

2 februari fick jag nys om ett virus som hade startat i Asien och var på väg mot oss. Min första tanke var att det kan väl inte vara så farligt, man läste om att det var som en kraftig förkylning. Men ack vad jag bedrog mig. Hela världen har påverkats. Jag personligen har haft Covid-19 och har även drabbats på flera plan, då en nära vän vid namn Adam Alsing gick bort i Corona 15 april. Sen den 19 november så lämnade även min största förebild i allt, min pappa Tomas.

Effektiv ser att tillväxt i lagom takt är vår spelidé då vi är ett värderingsstyrt bolag där vi anser att kulturen måste byggas in i personerna som skall vinna matcherna i nya områden. Man kan självklart växa snabbt i våran bransch vilket många gör och har gjort, men det blir väldigt markant efter ett tag att de inte lyckas få någon kultur eller högre mening om varför bolaget finns. Det finns utmaningar i att bygga för snabbt.

Vi såg tidigt i mars att kunder avbokade inhyrda medarbetare och vissa ville pausa sina rekryteringsprocesser. Just där och då var min erfarenhet svag av vad vi skulle göra för att ta oss igenom det som hade nått oss. Men med snabbt teamwork och handlingskraft från min operativa chef, som har en mängd erfarenhet av lågkonjunktursbearbetning, fick vi fram några konkreta förslag. Jag var väldigt tydlig: Jag förlorar hellre massa pengar än att behöva säga upp lagkamrater som blivit kompisar och nära vänner. Vi hade tre förslag och vi gick på det som vi hoppades skulle bli minst smärtsamt, även om det såklart både var smärtsamt och den tuffaste matchen i mitt liv just då. 4 stjärnor fick lämna oss i Borås och en i Göteborg.

Vi omsatte ca 200 miljoner kronor under 2019 och diskussionerna och ovissheten var att vi kanske kunde landa på 100 miljoner för 2020. Mars och april var skitjobbiga, fler avbokningar av kunder och oron steg mot att ingen visste vart detta skulle ta vägen. Vi tappade ca 40% i mars, april och maj och under tiden hade ju regeringen lagt fram många fina förslag om stödpaket som klubbades igenom för bolag som blivit drabbade. Från den 1 april korttidspermitterade vi 80% av personal internt. Sommaren blev ändå ok om man ser hur våren varit för oss, samtidigt visste vi att det oftast avtar lite i mitten augusti till oktober.

Men det hade hänt något i marknaden som vi alla varit med och påverkat. Handeln har under pandemin förflyttats från butik till online i en hiskelig fart. Normala stora bolag har historiskt haft ca 10-15% av sin omsättning på e-handel, men nu så är den nog mellan 30-40% vilket innebär även att man behöver ha mycket mer inhyrd personal. Och detta märktes tydligt från slutet augusti till årsskiftet för oss. Effektiv har aldrig haft så mycket att göra under våra 7 livsår som under hösten.

Så för att summera ihop detta så väldigt annorlunda år där människor mist livet, sina jobb och varit riktigt sjuka och kämpat stenhårt så vill jag säga att jag är väldigt tacksam för alla i Effektivs närhet som stöttat och hjälpt oss med idéer och tankar för att tänka nytt. Vi har erbjudit innovativa koncept och lösningar för att hjälpa våra kunder samtidigt som Effektivs matchningsverksamhet har arbetat hårt för att få ut kandidater i arbete. 

Vi växer fortsatt som bolag i omsättning och har väl mål att etablera fler kontor framöver. Det började redan i höstas med att starta i området kring Skaraborg, där vi känner ett fint välkomnande av regionen. Något som också värmer i hjärtat är att företag från närliggande orter, där vi ännu inte har kontor, väljer att kontakta oss på Effektiv då de har hört bra om oss. Vi ser fram emot dessa samarbeten och värnar om våra långsiktiga relationer. 

Vi har även värvat in en oerhört kompetent ny styrelse. Där vi har fått in Catrin Wirfalk som styrelseordförande och även Johan Lassing som ny i styrelsen. Jag vill såklart tacka Bertil Larsson för många fina år tillsammans som ordförande. Under hösten har vi hittat fler nyförvärv, både tidigare kollegor och nya stjärnor, som kommit in i truppen och förgyller våra dagar med kompetens och mycket glädje!

Vi har även i dessa svåra tider inte ändrat på vår strategi kring att ge tillbaka till samhället. Att fortsätta sponsra idrottsklubbar är väldigt viktigt för oss och ligger i linje med Effektivs värderingar. Vi tog oss igenom detta år och ser fram emot ett 2021 där vaccin gör att vardagen går mer mot sin liknelse av vad vi är vana vid.

Njut av ett fint nyårsfirande och ta hand om dig och dina nära.

Ett stort tack till alla våra anställda, kandidater, kunder och leverantörer för det gångna året!

Mathias Svensson

Bild på Mathias Svensson