image slide 2

EFFEKTIV NYHET

EFFEKTIV BLIR HUVUDSPONSOR TILL IF ELFSBORG

Nu går Effektiv från att vara guldsponsor till huvudsponsor i partnerskapet med IF Elfsborg. En förening som ligger Effektiv varmt om hjärtat.

Långsiktiga lagkamrater bildar strategiskt partnerskap

Effektiv har sponsrat den allsvenska fotbollsklubben IF Elfsborg sedan Effektiv startades 2013, där man årligen har varit guldsponsor. Nu stärker man samarbetet ytterligare genom att kliva in på planen som huvudsponsor. Effektiv och IF Elfsborg sluter nu ett treårsavtal, där syftet är att bidra till IF Elfsborgs arbete och där man tillsammans skapar ett strategiskt partnerskap. Inte minst blir Effektiv en lagkamrat till IF Elfsborg när man vill stärka organisationen med fler vinnare i arbetslivet. Utökad exponering av Effektivs logotype på matchstället inbegrips också i huvudsponsorskapet.

Ett självklart val

Sponsring av idrottsföreningar är en viktig del av Effektivs verksamhet. Bolaget vill vara en lagkamrat i samhället. Effektiv hade aldrig existerat om det inte hade funnits företag som valde att sponsra föreningar lokalt. Därför blev valet självklart att gå in som huvudsponsor till IF Elfsborg.

– Sedan 2013 när bolaget bildades har vi haft en självklar bild av att en dag ta oss hit där vi är och bli en huvudsponsor till klubben i mitt hjärta. En klubb som hjälpt mig att utvecklas då klubben via sponsorer fått in ekonomi som möjliggjort bra förutsättningar. Förutsättningar som gjorde att jag kunde lyckas i min karriär och vara fotbollsproffs i över 15 års tid med över 100 matcher i Premier League, spel i svenska landslaget och även svensk mästare med Elfsborg. Effektiv vill Borås bästa och kommer alltid ställa upp för såväl små, lokala föreningar som elitsatsande klubbar för att göra Borås till ett bättre samhälle, en bättre turistort och en vacker stad att besöka. Vi vill att ungdomar ska välja en idrott och ge dem en trygghet. På så sätt skapar vi rätt förutsättningar så att de i en framtid kan arbeta på våra fina bolag i närområdet i Sjuhärad, säger Mathias Svensson, VD och grundare för Effektiv.

– För IF Elfsborg är detta en stor dag. Vad Mathias har betytt för oss som spelare tror jag ingen har missat och att han nu, med det fina företag han byggt upp, kliver in som huvudpartner värmer ett Elfsborgshjärta enormt. Effektiv är idag en mycket uppskattad aktör i näringslivet och i samhället i vår region och har varit en viktig samarbetspartner till föreningen i många år. Att Effektiv, med Mathias i spetsen, nu väljer att utöka sitt engagemang i föreningen sänder starka signaler till vår omgivning. Stödet från våra partners gör att vi kan fortsätta utvecklas som förening både på och utanför planen, säger Stefan Andreasson, klubbchef i IF Elfsborg.

Ett samarbete – flera nätverk

Självklart möjliggör även samarbetet ett stärkt varumärkesbyggande, vilket kommer kunna leda till utökade kundrelationer och långsiktiga samarbeten i olika nätverk. När två starka varumärken går samman, skapas viktiga synergieffekter.

– Vi vet ju att det uppskattas av sponsorer när man engagerar sig och vill klubbens bästa. Vi märker redan med de som vi har pratat med i nätverket att de tycker att vi gör en bra sak för klubben och staden samt att många vill använda vår expertis när de behöver nya kollegor. Vi har växt från 0:- till nästan 400.000.000:- i omsättning på åtta års tid, men vi ser att det finns lika mycket affärer till i Borås, beskriver Mathias Svensson.

Effektiv sponsrar i dagsläget ett 100-tal föreningar och flera individuella idrottare. Samhällsengagemanget har blivit en hjärtefråga för bolaget, där man nu väljer att växla upp ytterligare genom huvudsponsorskapet. Företaget genomsyras av värdeorden Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga, tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag.

Tack Elfsborg  – nu går ”Vi Tillsammans” mot ”GULD”.