image slide 2

EFFEKTIV NYHET

EFFEKTIV FÖRVÄRVAR TECHBOLAGET IPOOL

Effektiv gör sitt historiskt största nyförvärv någonsin genom att förvärva techbolaget bakom SaaS-tjänsten ipool.

Denna gång är det ingen ny stjärna som ska toppa truppen utan ett helt lag som värvas in. ipool startades 2010 av lagkaptenen Peter Jedenmark och har haft en skarp utveckling. Förvärvsbeslutet ligger helt i linje med Effektivs vision att vara den mest innovativa kompetenspartnern för organisationer där alla vill vinna tillsammans.

ipool är en SaaS-tjänst som syftar till att såväl effektivisera som optimera intern schemaläggning samt kommunikation mellan personalen och cheferna. Plattformen används idag av ca 1700 arbetsplatser och under 2021 har man bemannat upp fler än 1 000 000 arbetspass via applikationen. Effektivs VD, Mathias Svensson, ser detta som en perfekt investering då marknaden förflyttas med en oerhörd hastighet:

– Vi ser detta som en perfekt kombination i vår tillväxt! Att kunna ha ett verktyg som kan effektivisera kommunikationen och poolhanteringen, för både oss själva och alla andra kunder som arbetar med personal, är ett otroligt starkt mervärde. Det passar också väldigt väl in i vår digitaliserings- och automatiseringsresa för att ta ännu fler marknadsandelar. Vi ser positivt på att nu kunna stärka vårt erbjudande mot kunder och personal till ytterligare en nivå.

Effektiv tar klivet in i techvärlden

Effektiv har växt kraftigt de senaste åtta åren till en omsättning på ca 370.000.000:- via organisk tillväxt. Bolaget går i och med detta förvärv från att vara ett klassiskt rekryterings- och bemanningsföretag till att ta klivet in i techvärlden.

Affären är uppbyggd genom att Effektiv köper 100% av aktierna i ipools ägarbolag 4 Retail Sweden AB samt att Peter Jedenmark och Alinea Consulting AB återinvesterar hälften av kapitalet in i AB Effektiv Start11 och blir tillsammans 15% ägare. Marcus Jedenmark förblir VD för ipool och ska fortsätta att vidareutveckla bolaget tillsammans med personal, samarbetspartners och kunder som de har gjort fram till idag.

– Bolagens erbjudanden kompletterar varandra och med våra gemensamma värderingar och ambitioner ser vi en mycket spännande framtid tillsammans, beskriver Marcus Jedenmark.

– Ett samgående som kommer att skapa en ännu bättre startelva för alla matcherna vi har framöver, men just idag känns det som vi tagit oss till Champions League-final. Vi välkomnar hela ipool-laget in i vårt team. Tillsammans blir vi starkare, vässar vårt erbjudande och skapar många möjligheter med en IT-avdelning internt, avslutar Mathias Svensson.

Förvärvet träder i kraft omgående och implementeras i Effektivs koncern.

För ytterligare information kontakta:

Mathias Svensson, VD, AB Effektiv Start11, +46 705 20 44 81

Marcus Jedenmark, VD, 4 Retail Sweden AB (ipool), +46 702 48 78 56