image slide 2

EFFEKTIV NYHET

EFFEKTIV VÄRVAR TOPPSPELARE TILL STYRELSEN – FÖRST UT ÄR CATRIN WIRFALK

Hos oss händer det alltid spännande saker. Nu utökar vi vår styrelse med två nya personer. Först ut är Catrin Wirfalk. Vi passade på att ta en snabb intervju för att känna pulsen på Catrin innan semestern tar över för en liten stund.

Snabbinfo om Catrin:
Catrin har haft ledande roller under många år och varit med och byggt upp verksamheter från grunden med mycket bra resultat. Hennes passion är att arbeta med det som är drivande, målstyrt och är van att jobba med förändringsledning. Hon vet vad som är viktigt under en tillväxtfas och hur man bygger hållbara organisationer. Detta grundar sig bl.a i egen erfarenhet från hennes roll som koncernchef och delägare på Speed Group.
Idag arbetar Catrin främst som styrelseordförande, ledamot, rådgivare och mentor. Hon är med och bygger starka värderingstyrda och hållbara företag där passionen är en viktig grundsten.

Hej Catrin,
Först och främst, välkommen till oss på Effektiv. Ska bli spännande och kul att få ha med dig i vårt lag!
Hur ser din erfarenhet ut när det gäller styrelsearbete?
Jag har jobbat aktivt med styrelsearbete sedan jag var 25 år och på heltid sedan 2017.

Vad fick dig att välja Effektiv?
Jag har alltid beundrat lagkänslan men också det stora samhällsengagemanget som Effektiv står för. När Mathias kontaktade mig så hade vi en dialog om utvecklingen framåt som jag verkligen gick igång på och därför blev valet inte så svårt att tacka ja.

Vad kan du bidra med som styrelseordförande hos oss?
Jag har lång erfarenhet av bemanning- och rekryteringsbranschen men har också varit och är verksam inom helt andra branscher som jag tror kan komma Effektiv till gagn på den fortsatta tillväxtresan.

Hur ser du på Effektivs framtid?
Jag ser en minst sagt spännande höst med tanke på den oro som varit i marknaden under året. Jag tror många företag kommer ha ett stort behov av att lösa sina toppar innan man vet hur allt ser ut framåt samt jobba mycket med olika interimslösningar. Detta gagnar självklart Effektivs affärsidé och långsiktigt kommer vi att kunna fortsätta att skapa kundvärde samt utveckla vårt erbjudande ännu mer.

Vi är ett värderingsstyrt och personligt bolag med lagandan i centrum, hur matchar det dina värderingar? Och, vad betyder laganda för dig?
För mig betyder värderingar oerhört mycket och framförallt så är det där någonstans allt börjar. Hur vi ser på saker och ting och hur vi agerar, är vi överens kring värderingarna så brukar allting bli både lättare och enklare trots de utmaningar som emellanåt dyker upp. Jag har alltid varit en teamplayer och gillat lagidrott före individuella sporter och det har även följt med mig in i arbetslivet och privat. För mig betyder laganda att vi gör det tillsammans där allas insats räknas, vi bryr oss om varandra, hjälps åt oavsett om det går bra eller är oerhört tungt. Sedan firar man ihop där alla känner sig som vinnare. Alla ska med – det är laganda för mig!

På tal om att vi är ett personligt bolag, vill du berätta någon kuriosa om dig själv? Något vi inte vet om dig?
I höst blir jag 52 år gammal och är en person som njuter av varje dag, viktigt att ta tillvara det som finns och se möjligheterna i det och inte bara sakna det man inte har. Jag brukar vara positiv och se möjligheterna för att hitta lösningar på allt men kan också vara lite envis, jag gillat att få saker och ting klart. Jag trivs med livet och med dem jag har runtomkring mig. Min fantastiska man Kristian som stöttar mig i allt jag gör och våra underbara barn Hannes 23 år och Sofie 20 år. Från början smålänning men har landat i Borås sedan många år tillbaka och är mycket stolt över vår fina stad som verkligen utvecklas positivt hela tiden. Förmågan att kunna jobba tillsammans mellan akademien, näringslivet och staden är verkligen något helt unik och något som jag brinner mycket för.

Som avslutning; Vad har du för sommarplaner?
I sommar blir det hemester och lite småturer till Varberg, Båstad och Dyrön. Det kommer bli mycket padel och sedan umgås med vänner och familjen.

Tack för ett givande samtal Catrin! Vi ses efter sommaren och vi önskar dig varmt välkommen till laget!
Och nästa vecka presenterar vi vår näste nya medlem, missa inte det.