image slide 2

EFFEKTIV ARTIKEL

HALVLEK – SÄSONGEN 2021

2020 har vi gått igenom tidigare med blandad förtjusning. Skräcken som kom i februari/mars med ett virus som ingen visste något om. Idag vet vi alla mer. Läkemedelsföretagen skall ha en stor eloge för att man löste vaccin på sex månader istället för som det brukar vara – tio års tid. Sjukvården, för all deras hjälp, uppoffring och fina arbete med alla inlagda patienter som kämpat för sina liv, ska också få en guldmedalj. Men även regeringen för alla stödpaket som tagits fram till näringslivet och alla idrottsföreningar m.m.

Effektiv gick in i krisen med värsta tänkbara framtid. Inhyrningsdelen är det första man som företagare brukar kapa och så var fallet 2020. Men efter sommaren kom det igång med rejäl fart och höll i sig ända in till årsskiftet. Vi lyckades trots alla prognoser där vi såg att vi kanske skulle tappa halva vår omsättning. Istället ökade vi med 20% mot föregående år till hela 240.000.000:-. Helt magiskt jobbat av all vår personal. Men det som vi inte tummar på, är det som ligger i vårt DNA: att ge tillbaka till samhället, till alla idrottsföreningar trots tuffa tider. Lång intro, men det jag tänkte skrivit om är ju starten på 2021. Alltså jag är så oerhört stolt över mina talanger och stjärnor som vi har på Effektiv.

Ganska vanligt när man har både rekrytering och bemanning i samma bolag, är att det brukar vara en tuff start på året där ett Q1 brukar dippa lite efter en hård julhandel, då många bolag har haft stora personalbehov. Så med andra ord brukar februaris och mars resultat vara tuffa då retailföretagens e-handel dippar en del. Men 2021 säger något annat. Visst, Effektiv har fått ett starkare varumärke i hela Sverige då vi växt och många har uppmärksammat detta. Vi vann exempelvis Årets Nykomling i Sverige inom Employer Branding, där jag som stolt tränare fick hämta priset i Stockholm. Vi var också nominerade till Årets Bemanningsföretag och blev slutligen en av tre finalister…i HELA Sverige!!!! Helt ofattbart! Vi vann inte, men vilken utveckling på bolaget, vilken känsla, vilken taktik, vilken vinnarmentalitet, vilken kämpaglöd men med oerhört stor ödmjukhet!

Ord kan inte beskriva starten för 2021, vi är 86% över föregående års omsättning efter första halvlek på 2021.

Så detta innebär att vi kan ge tillbaka än mer till samhället, men också utveckla oss som bolag. Att transformera från den gamla skolan till att vara mer digital och automatiserad, är ju likt alla branscher ett måste för att hänga med. Vi är ju ganska små och ser därför att det är ganska enkelt att röra på årorna för att flytta vår lilla roddbåt. Jämfört med många större bolag som kör stora fartyg som inte ställer om lika snabbt.

Man skall inte säga annat än att vår personal har fått jobba jäkla mycket. Vi har därför ökat upp internt med 18 nya stjärnor för att stötta organisationen och ligga i framkant. Trots pandemin, har vi senaste året hittat 72 nya kunder. Semestern är över för många, men nyss startad för andra. Men jag vill bara säga tack för en bra match i första halvlek! Snart går vi in efter pausen och försöker behålla ledningen och skapa ännu mer tillfällen och målchanser för oss,  men även för en mängd människor som vill ut i jobb. Vi har ju även massor av stjärnor som sagt till oss att dom är sugna på nya utmaningar och ta sitt nästa steg i karriären, så att vi kan hjälpa er på många ställen i Sverige. Snart ännu fler kan jag väl avslöja här.

Så tack alla lagkamrater, motståndare och supportrar där ute som vill spela med oss och tillsammans göra det bästa för publiken.

Mathias Svensson,
Stolt tränare