image slide 2

EFFEKTIV ARTIKEL

SÄSONGEN 2021

Vad ska vi minnas av detta snart gångna år?

Ett nytt, galet år där vi fick ta vaccinsprutor så att alla skulle känna sig trygga i samhället. Jag berättade i somrasatt vi har haft en fin start på året med en tillväxt på 86% i omsättningsökning jämfört med året innan. Det som hänt i matchens andra halvlek är att vi har fortsatt öka våra anfall och skapat många målchanser. Vi har vassa forwards som ser till att det går i mål. Och det är ju inte enbart forwards som gjort detta. Det är även genom våra yttermittfältare, som ser till att det finns bra spelare som våra kunder vill ha, och med assistans från mittbackar och övriga i laget, som vi har vunnit många matcher i år igen. Utmärkande för året har varit en hög volym av uppdrag inom såväl rekrytering som bemanning och vi har även vunnit upphandlingar – på nationell nivå! Att få hjälpa kandidater till drömjobbet och kunder till den perfekta matchningen är det vi på Effektiv brinner för.

Tillväxt, taktik och mjuka värden

Tillväxt händer inte bara utan det krävs en taktik som sätts hur vi ska ta oss an serien. Vad är målet? Ska vi vinna serien? Så får man sedan se hur fystränaren ska lägga upp träningen. Ska vi ha in fler spelare i truppen för att klara av det? Så när personalen satte ett av målen att vi skulle växa som koncern med 133% mot föregående års 240.000.000:- till 320.000.000:- trodde ju styrelsen att vi hade siktat lite högt, men efter en väl genomarbetad taktik så såg vi att det skulle vara möjligt. Fram till sommaren hade vi som sagt växt med 86% men det stannade inte där utan ser ut att sluta på 156% tillväxt mot föregående år.

Nu pratar vi siffror, vilket vi helst inte vill göra. Vi ser hellre på helt andra saker. Siffrorna berättar om storleken vi är uppe i för dom som intresserar sig för sådant. Men jag, som VD och ägare, ihop med all personal, vi ser hellre andra mjuka värden som vi bistått med. Som jag ofta säger, du som läser detta inlägg skulle aldrig kunnat göra det om det inte hade funnits sponsorer till idrottsföreningar. För då hade jag aldrig fått chansen att spela i min klubb som jag växte upp i – Sexdrega/Aplareds IF, där det fanns ekonomi för att köpa in nya bollar, västar, konor och utbilda bra ledare. Detta gjorde att jag fick förutsättningar som medförde att jag kunde lyckas hela vägen till att bli svensk mästare, spela över 100 Premier League-matcher och representera svenska landslaget. Det gjorde även att jag har fått vara ute i små föreningar och prata om min karriär för unga och äldre, där jag berättat om mina erfarenheter i allt från att ha en tränare som tror på mig till någon som inte trott på mig och hur man som anställd får lära sig att ta beslut samt fundera på vad jag kan göra annorlunda i min roll och göra det bästa av situationen.

För det är en del av det jag vill berätta, sluta aldrig kämpa.

Detta behöver inte betyda att du ska jobba ihjäl dig, utan hitta målet du ska till och sätta resan dit. Så det jag skulle komma till är hela Effektivs engagemang i idrotten. Vi stöttar så många föreningar och massor av talanger som satsar på sin idrott. Allt från elitlag till breddklubbar till individuella talanger, som behöver ett ekonomiskt stöd men även stöttning i frågor kring ledarskap. När jag sammanställde antalet föreningar och vårt engagemang i idrotten, konstaterade jag att det finns 149 stycken föreningar, lag och individuella idrottare som vi sponsrar i allt från konståkning, handboll, fotboll, Padel och ishockey till skidor, Futsal, hästsport, innebandy mm. De springer omkring med vårt varumärke nära hjärtat på sina kläder.

På flera av de orter som Effektiv finns, erbjuder vi barn och ungdomar gratis Padel under vissa tider, vi skänker pengar till Barncancerfonden och vi stöttar projekt för att hjälpa utsatta flickor i Östra Kenya till ett bättre liv – ett projekt som du kan läsa om på Garissa.se.

Året har gett oss många nya stjärnor

Under året har vi även anställt flera lagspelare internt till oss i våra olika städer, närmare 44 stycken, som kommer hjälpa oss på ännu större arenor framöver. Vi kommer spela fler matcher på många fler orter. Vi närmar oss några nyetableringar med fantastiskt duktiga människor. Kanske vill du etablera Effektiv någonstans? Hör av dig till mig i så fall.

Genom våra lagspelares arbetsinsatser har vi även fått fina utmärkelser under året. Utöver de utmärkelser och nomineringar jag nämnde i somras, Årets Nykomling i Sverige inom Employer Branding och Årets Bemanningsföretag, så har vi även avrundat året med att få utmärkelsen Årets Karriärföretag (för tredje året i rad!) och blivit nominerade till Årets Karriärsida. Även Young Professionals har sagt sitt och Effektiv är med i toppen på listan över de mest attraktiva arbetsgivarna 2021 – vi hamnar på en andraplats i kategorin IT. Väldigt roligt tycker vi!

Vi ser fram emot 2022, där vi har satsningar på gång gällande digitala systemanpassningar, nya affärsområden och äran att få arbeta med så många goa människor med kompetens och näsa för att vilja driva saker framåt. Inte minst ser vi fram emot att skapa fler drömmar för våra kandidater, konsulter och kunder.

Gott nytt år till er alla och njut av ledigheten!

Mathias Svensson,
Stolt tränare