Årskrönika 2017

Året 2017 började på ett fantastiskt sätt när vi bland annat fick en stororder på att rekrytera in ett stort antal nya medarbetare till en av våra samarbetspartners, detta löstes på rekordtid.

Vi hade ju valt att satsa hårt runt Q4 2016 för att bygga en starkare rekryteringsavdelning och vilket utfall vi fått under året.

Under 2017 har vi rekryterat ut 217 personer som fått nytt arbete, allt från VD-tjänster till lagermedarbetare. En blandning som säger ganska mycket om Effektiv och framförallt vår variation på kompetenser och på roller vi har förmåga att tillsätta.

Vi har även förstärkt med interna rekryteringar till kontoren i Theresia, Christina, Jim, Jens, Ulrica, Lovisa, Anders, Emma och Haroula. Detta gör att vi nu är 22 stycken i Borås och 5 stycken i Göteborg. Nio stjärnor arbetar med rekryteringar, nio lagkaptener arbetar med tillsättningar på bemanning kollektivanställda (Lager & Industri m.m.) och fyra på bemanning tjänstemannasidan (kundtjänst, ekonomiassistenter, receptionister m.m.) Ett gäng på tre är lagledare och håller i det ekonomiska och administrationen samt marknad. I Göteborg har vi två forwards som springer för att göra mer mål i form av nya samarbeten.

Så är det jag som är tränare för detta underbara gäng och försöker se till så vi tar hand om våra befintliga affärer samt hittar nya.

Detta gäng som jag har äran att ha ansvaret för har under det gångna året gjort ett fantastiskt jobb. Vi har växt med våra kunder och eftersom vi skall kunna våra kunder och markera dom stenhårt, så skall vi veta hur deras framtid ser ut så att vi proaktivt kan hjälpa och stötta dom med deras tillsättningar. Allt ifrån att toppa laget med strategianställda proffs eller om dom/ni bara tillfälligt behöver bredda laget med taktikhyrda medarbetare.

Vi ser och förstår att det är viktigt med ett helägt ägande lokalt och att vi kan ta beslut snabbt, det uppskattas av våra kunder.

En milstolpe som passerats under året är att vi omsatt över 100.000.000:-, helt magiskt, efter fyra års livslängd.

2018 är det valår och många skall fundera ut rätt beslut om vilka man skall satsa på när det gäller välfärd, skola, skatter, sjukvård ja frågorna är enormt stora och många, lite som när en tränare skall ta ut rätt lag så att man vinner matchen. Har du inte rätt förutsättningar eller kvaliteten som behövs så blir det en tuffare match, lite som när man skall ha in ny personal på jobbet. Har du inte förutsättningarna klara med arbetsuppgifterna, vem som är närmaste chefen, lönen, bil, resor m.m. så blir det svårt att vinna nya kunder eller förvalta dessa på bästa sätt. Det vill säga att valet blir viktigt. Valet måste göras efter vad som lovats, kvaliteten, erfarenheten, vad som förväntas från båda håll så att alla har rätt förutsättningar för att det ska bli den perfekta matchen.

Effektiv fortsätter våran resa med att vara det självklara valet när man skall ha personal tillfälligt eller om man skall rekrytera in sina nästkommande medarbetare.

Vi har haft både sommar- och julfest med våra kunder, julpartaj även med våra konsulter som även fick sina julklappar innan jul.

Som julgåva till våra kunder har vi 2017 valt att skänka pengar till Hope For Children som varit på vårt kontor och hälsat på två ggr och berättat om hur dom arbetar med att hjälpa barn i Etiopien.

Effektiv har under 2017 sponsrat Sandareds IF, Sjömarkens IF, Borås HC, Borås Basket, Mariedals IK, Gånghester/Målsryds IF, Bergdalens IK, Byttorp, Brämhults IK, IF Elfsborg, Borås GIF, Borås HK, Borås GK, Onyx, Äspereds IF, Anton Weijshag (Golfare), UPORT, Borås Gymnastiksällskap, BAIK Futsal, Guliganerna, GAIS, IFK Göteborg, Sävehof, Örgryte IS, Kipara Charity, Rotary och Garissa.

Under året har vi ju som dom senaste åren stöttat med personal till Erikshjälpen som gjort att vi skänkt 182.000:- under året. Vi har i vanlig ordning även sponsrat Ung Cancer med knytning av armband som gjort att vi skänkt ca 58.000:- detta året.

Sammanfattningsvis så har vi haft ett fantastiskt år, stöttat många människor och ungdomar, skapat jobb för flera hundratals personer, växt och utvecklats tillsammans med våra kunder. Vi vill även passa på att tacka alla våra konsulter och kunder för ett fantastiskt 2017 och nu satsar vi på ett ännu effektivare 2018.

Så jag vill önska alla som läser detta ett riktigt Gott Nytt år, konsult, mamma, barn, ungdomar, kandidater, kunder, familjer, arbetssökande, Gamla farfar, ja alla!

Mathias Svensson

VD