Åtta snabba frågor till Håkan Mild

Dagen som vi alla väntat på i fyra år är äntligen här. Dagen då Sverige stannar kl 14:00. Nervositet. Spänning. Glädje. Förväntan. Kärlek. Dessa är några av de ord som beskriver känslan hos de flesta just nu. Vi passade på att ställa åtta snabba frågor till Håkan Mild som befinner sig i Ryssland.

Hur är stämningen borta i Ryssland runtomkring?
Man märker inte av det jättemycket om man inte är på arenorna, där är det dock bra stämning.

Du var ju med och spelade i VM -94, hur laddar man som lag upp för sin första match?
– Första matchen är alltid viktig, finns en nervositet som är rätt skön och det är gott att väntan att få börja försvinner. Få förunnat att få delta i ett VM! Det är bara att köra och ge allt, chansen kommer inte tillbaka för många av spelarna.

När du var med under VM -94 så spelade du visserligen, men upplever du några skillnader i stämningen publikmässigt än så länge mellan -94 och nutid?
– Fotbollen har växt i takt med de sociala medierna och ökade, större tv-sändningar så det är mer upphaussat idag.

Hur är känslan som man som spelare upplever när man kliver in på planen på ett sånt här evenemang?
– För min del eufori, det bästa man kan uppleva som fotbollsspelare.

Brasilien är tippade av svenska landslaget som vinnare (efter Sverige såklart) vem tror du tar hem det?
– Jag tippar också på Brasilien. Laget har fått till det både offensivt, som dom alltid är bra på, men också defensivt med fysik på mittfältet som dom saknat en del innan.

Vad känner du att du har kunnat ta med dig från att ha spelat fotboll på elitnivå, till näringslivet?
– Det jag har tagit med från min fotbollskarriär till näringslivet är att du blir inte bra om du inte tränar och vi tränar på jobbet varje dag. Se till att  vara förberedd för det du skall göra, så är förutsättningarna så mycket bättre att lyckas. Brukar säga att: ”vill du bli bättre måste du skaffa dig en insikt om vad du skall göra för att bli det, sedan måste du ha vilja och mod för att göra det som krävs och till sist måste du träna för att nå dit du vill.”

Vi på Effektiv jobbar ju med att ha rätt spelare på rätt plats, har Janne tagit ut rätt lag?
– Tror Janne tagit ut rätt lag med tanke på vilka han har att välja på, han har varit duktig på att få ut det mesta av varje individ.

Sist men inte minst, vad kostar ölen i Ryssland?
– Ölpriset varierar från 40 till 65 spänn, lite som hemma.

Så Sverige, nu är det bara timmar kvar innan det är dags för avspark. Drick vatten och glöm inte andas. Kl 14 är det dags att använda rösten till det den är menad för. Att höras. Nu hejar vi fram Sverige till en seger tillsammans!