Hur skriver man en sammanfattning av den roligaste och mest intensiva period man varit med om i sitt yrkesliv?

Jag får ge det ett försök.

Den 1:a november förra året slog vi upp dörrarna till det fjärde kontoret och bolaget inom Effektiv. Eller ja, slog upp dörrarna är väl lite att ta i då vi inte hade något kontor de första veckorna, men vi startade i alla fall upp. Ett par veckor senare fick vi äntligen tillgång till våra lokaler på Värnamovägen. Några dagar senare flyttade det in möbler och arbetet kunde sedan börja på riktigt.

I mitten av december anställde jag min första kollega, Ingrid Törngren. Hon är en mästare på nätverkande och med 19 år av personalansvar i bagaget ansvarar hon för våra rekryteringsuppdrag. Vi fann varandra snabbt och hittade ett bra arbetssätt tillsammans. De första månaderna präglades av varumärkesuppbyggnad lokalt i Varberg och Falkenberg, och en himla massa roliga kundbesök. Det visade sig snart att det på många håll fanns ett behov av en lokal bemannings/rekryteringsfirma med lokalt nätverk som vill utvecklas tillsammans med företagen i regionen. Sättet vi arbetar med värderingar i bolaget var och är mycket uppskattat, och i januari skickade vi våra första fakturor. Skönt och kul att börja fakturera då det var ett kvitto för vårt slit.

2019 startade i full karriär med mycket uppdrag och nya samarbetspartners. Vi skrev avtal med både mindre företag och med några av de största arbetsgivarna. Ett par månader in i 2019 anställdes Christoffer Karlsson som ansvarar för bemanningen av kollektivpersonal i regionen. Han kom med flera års erfarenhet och kom snabbt in i både gruppen och arbetet.

Då många inom Effektiv kommer från idrotten på olika nivåer har det alltid varit en självklarhet för bolaget att stötta föreningar i de olika städerna, så vi gick in som sponsorer för både Warberg IC och HK Varberg. Varför vi valde att samarbeta med dessa föreningar är att bägge har en stor ungdomsverksamhet samt att man har både flick/pojklag. Att sedan bägge representationslagen på herr-sidan tog klivet upp till högsta ligan i respektive sport var även det fantastiskt roligt. Vi kallar det Effektiv-effekten men tränare Hasse Karlsson i handbollen och Kent Göransson i innebandyn menar att det även berodde på hårt arbete…. Hur det än var så är vi självklart med som partners även under kommande säsong.

Framåt våren gick vi även in som partner i föreningen Varberg för liv/Tuvas dag. En fantastisk verksamhet som erbjuder barn som drabbas av cancer olika överraskningar för att deras vistelse och vardag på sjukhus ska bli något roligare. Den 3:e augusti gick vi en promenad (Fjärilsrundan) för de drabbade barnen och samlade in pengar till organisationen. Under kommande år kommer vi arrangera en cykeltur för samma ändamål.

 

Det är sedan starten ungefär 25 företag som valt att samarbeta med oss. För några månader sedan omsatte vi vår första miljon på månadsbasis och ökar stadigt varje månad. Vi för även spännande dialoger med flertalet företag både i Falkenberg och Varberg, stora som små. Det är en lång väg kvar att vandra innan vi når våra mål, men när man ser tillbaka på dessa första månader är det ganska häftigt att lilla Effektiv som inte ens fanns i regionen för 10 månader redan hunnit etablera sig och fått så pass stor kännedom som man märker att vi fått.

Vem är då jag som skriver detta och berättar om hur jag startade upp Effektiv i Varberg/Falkenberg?
Jag heter Johannes Forsberg och har en bakgrund från ett annat rekryterings/bemanningsbolag i Göteborg. När det kom in barn i bilden märkte jag ganska snabbt att det var ohållbart att pendla Varberg – Göteborg. Jag fick kontakt med vår VD Mathias och blev imponerad över resan Effektiv gjort sedan starten 2013, samt hur man sticker ut i branschen med hur man arbetar med sina värderingar. Mathias ville starta ett nytt bolag i Varberg/Falkenberg och jag ville driva detta, så ganska snabbt kom vi fram till ett upplägg där jag går in som delägare och ansvarar för bolaget i min region och ja resten vet ni ju.

Dock så är det ingen tid att vara nöjd, nu gasar vi ännu mer och ser fram emot alla utmaningar och spännande samarbeten som hösten och vintern erbjuder.

Johannes Forsberg
Kontorschef Varberg/Falkenberg