Tre effektiva år i Borås

Idag är det tre år sedan jag, Dennis Lenberg och Peter Karlsson Lund startade Effektiv i Borås. De har varit tre otroligt spännande år och många sena arbetsdagar, kvällar och nätter, men allt hårt arbete har gett resultat.

Sedan barnsben har jag haft förmånen att få jobba med det jag trivs med allra bäst. Att arbeta med människor i olika former.

Under 15 år fick jag chansen att leva som fotbollsproffs. Det blev bland annat tio år i England där jag mötte världsspelare som Cristiano Ronaldo, David Beckham och Thierry Henry. Jag fick möjligheten att kliva ut på en arena där 75 000 människor jublade och skrek när det blev mål. Ungefär samma känsla känner jag när vi skapar vinnare i arbetslivet. Det kan vara när vi lyckats få till en affär som vi vet kan skapa jobb för andra människor. Den känslan gör att jag ryser i hela kroppen och ser hur håren reser sig på armarna. Jag är så tacksam för resan med Effektiv och är otroligt stolt över allt vi lyckats genomföra.

För tre år sedan startade resan på tolv kvadratmeter i centrala Borås. Jag fick chansen att kliva på som vd och även om vi bara var två och en halv person på den tiden så jobbade vi stenhårt och växte snabbt ur våra lokaler.

Redan i januari 2014 flyttade vi in den gamla Bergsäterskolan, en byggnad som idag kallas K11.

Men, vi växte ännu mer och behövde större ytor och flyttade därför till Skaraborgsvägen 3B där vi fortfarande huserar. Vi sitter i det fantastiska området Simonsland strax intill högskolan och har ett helt nytt kontor som vi själva designat för att det ska passa vår verksamhet perfekt. Våra centrala lokaler ger ett jättebra läge för oss anställda och blir en bra knytpunkt för våra kunder samt våra kandidater.

Verksamhetens värdeord är Effektivitet, Framgång, Långsiktigt och Driv. Allt vi gör genomsyras av våra värdeord och vi förankrar hela verksamheten i dem. En annan komponent som har skapat vinnare i arbeslivet är våra anställda. Den första vi knöt till oss heter Anna Rapp och hon arbetar idag som affärsområdesansvarig för vår kollektivavdelning med tjänster runt Logistik & Industri. Anna arbetar ihop med Corinne, Jozefina och Gabriella.

Vi har fortsatt växa tillsammans med våra kunder och anställt ännu fler nyckelspelare till Effektiv. Ett av våra senaste nyförvärv på bemanningssidan är Richard Erlandsson som kom till oss efter nästan 16 år på Manpower. Idag har han tillsammans med Sanna och Jasmina ansvaret över bemanningen för tjänstemän. Totalt är vi 19 personer på Effektiv och fem av våra spelare sitter på vårt dotterbolag AB Effektiv Göteborg. Där bygger vi sedan en tid tillbaka en bemanningsdel som växer stadigt.

Under ett och ett halvt år har vi satsat mycket på att skapa en stark rekryteringsgrupp där Kristina Halovanic är nyckelspelaren. Hon har åtta gedigna års erfarenhet från MercuriUrval där hon arbetade med att rekrytera toppchefer till olika företag. För att vässa alla anställda på Effektiv har hon utbildat samtliga av våra rekryterare och konsultchefer.

Tidigt i somras valde vi att se hur intresset för vårt varumärke var bland kollegorna i branschen. Många sa att de var intresserade av vår resa och vi kunde i samband med detta knyta till oss tre av Borås mest erfarna rekryterare; Lotta Preijde, Therese Brundin och Marie Wikström.

Vi känner också att vår ekonomiavdelning står stadigt med Per i målet och han assisteras flitigt av vår egna ”rolighetsdirektör” Jaana. När hon inte livar upp på kontoret sköter hon all administration.

Göteborgsvadelningen coachas av Dennis tillsammans med delägarna Jonas, Håkan, men även Annika och Carolina samt Joacim. AB Effektiv Göteborg har ett år på nacken och nu ser vi tydligt att varumärket Effektiv har satt sig i den västsvenska staden.

Vi på Effektiv älskar att jobba med kvalitet och att hitta vinnare i arbetslivet och jag samt alla på Effektiv vill tacka alla er kunder, kandidater, konsulter och alla ambassadörer. Ni har trott på oss från dag ett och stöttat oss hela vägen.

Jag vill även tacka Sofie, Lisa, Elaine, Caj, Stina, Albena, Tanja och David som varit med och bidragit till vår resa,  men som gått vidare i karriären.

VI ÄLSKAR VÅRA KUNDER OCH KÄNSLAN NÄR VI SKAPAT DEN PERFEKTA MATCHEN!

/Mathias Svensson