Tuffaste matchen i mitt liv!

Vilka tuffa månader dom två sista varit för oss alla. Detta på grund av Corona eller Covid-19 som vissa drabbas mer än andra av, om man har närstående som är i riskgrupp eller som t.o.m. blivit smittade. Det är en väldigt hög procentsats när man ser statistiken på antal som mist livet i många länder och delar av vår värld. Det är fruktansvärt.

Corona drabbar oss också på flera plan. Många som säljer varor eller som monterar ihop för fordonsindustrin, får inte in produkterna till Sverige då dom kanske tillverkas i Kina, Pakistan, Polen eller Italien. Det leder till att hela näringskedjan börjar köra saktare. Vi har märkt en större nedgång hos många kunder, men även en del som ökar. Vi hjälper även kommuner för att hitta rätt kompetens när man börjar förbereda för sjukvården bl.a.

Jag har haft många nederlag hittills i mitt liv. Alltifrån brutna anklar, sprucken mjälte, hjärnskakningar och brutna ben och armar till att få näsan avslagen och några cystor i kroppen som opererats bort. Dessa skedde under min fotbollskarriär och just där och då så har dessa tillfällen varit hemska. Många tårar och en ledsamhet där man känner att uppförsbacken är så jäkla lång att man inte vet om man orkar upp eller ej. Dom första tillfällena är värst, man känner vissa gånger när man skall tillbaka att man bara vill säga: ”Jag skiter i detta nu”, att man lägger av med det man håller på med. Men efter dom första två nederlagen så vänds tankarna till något annat, jag är inte ensam i detta, många runt om mig stöttar och jag vill även deras bästa och just då tänds en gnista som gör att man känner att jag skall kämpa, bli bättre och komma tillbaka starkare än någonsin. Det handlar bara om mental inställning och jag upplever själv att jag gjort det och blivit bättre längs vägen.

Näringslivet påminner mycket om idrotten, i alla fall så som jag tänker med bygget av Effektiv. Där man skall arbeta mycket i team, kämpa tillsammans och vinna nya affärer och ta nästa steg i utvecklingen hela tiden, varje månad, varje dag och varje minut. Allt handlar om att göra det tillsammans. Vi har växt så mycket och med så många underbara medarbetare sedan den 1 december 2013. En del har fått andra jobb och gått vidare, men många lagspelare har varit med på resan och fortsatt vinna matcher med oss på spelplanen. Allt ovan har varit fantastiskt i utvecklingen för att komma dit vi är idag.

Men, med dagens tider och ett virus i luften som oroar oss alla i allt från liv till arbetstillfällen, så krävs det ibland med korta bollar att man måste göra saker som gör så jäkla ont i kroppen. Som gör att man känner sig ledsen, då vi som många andra möts av mindre affärer. Vissa av våra kunder behöver inte lika mycket personal just nu och kanske ett tag till (som varken Löfven, Trump, du eller jag vet något om). Vi har därför behövt lägga ett varsel på fyra personer och kommer även köra korttidspermittering framöver i en tro att samhället hjälper oss på vägen. Det känns otroligt tungt. Fyra personer som vi sätter på läktaren som gjort allt för Effektiv från deras första dag tills dom skall gå vidare till nästa match i deras liv. Jobbigt som fasen då man får en känsla av att man svikit människor i sin närhet – utan att man för allt i världen vill det. Men det går inte att undvika i allt som händer där ute just nu.

Alla säger att en ledare skall vara stark, jag håller med. Men även ledare är människor. Ledare har också familjer som man skall försörja, som man skall ge villkorslös kärlek och glädje till varje dag där alla vill mötas av ett leende och inte ett ledsamt öga. Jag skäms och jag är lika ledsen som alla andra. Tårar och den ledsamhet jag känt på fotbollsplanen är inget i jämförelse med detta. Det här är den tuffaste matchen i mitt liv.

Vi kommer stötta och försöka hjälpa dom fyra in i nya matcher, komma ner från läktaren och få lika bra lagkamrater och att dom hamnar i Champions League där Effektiv är, för det är precis där dom hör hemma.

Men i allt ovan så är det inget synd om mig!

Jag är ledsen för dom som förlorar jobb, inte bara hos oss. Det är många idag som får hoppa upp på läktaren. Så vi måste hänga med i matchen och finnas där för alla när matcherna drar igång igen och att vi som jobbar varje dag med att få ut människor i arbetslivet ska stå starka tillsammans. Vi ger inte upp för er kunder, konsulter och kandidater. Ser ni en tår i mitt öga så vet ni varför.

Men likt det första stycket så har jag lärt mig att det är tungt nu, men man skall träna hårdare nu än aldrig, man skall bli starkare, men skall bli mer uthållig och förbereda sig för nästa säsong. Allt handlar om att kämpa, ibland behöver man ha några tårar i ögat för att förstå att man alltid måste kämpa lite extra för att bli bäst!

Christina, Theresia, Oskar och Gustav, ni kommer alltid finnas i mitt hjärta för allt ni gjort för Effektiv ♥